De 57-jarige Jo De Backer, executive director van de Niko Group uit Sint-Niklaas, volgt Stéphane Verbeeck op als voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Het bestuurscomité, het hoogste bestuursorgaan van de Kamer, heeft hem aangeduid als voorzitter-elect. De officiële inauguratie als voorzitter vindt plaats tijdens de algemene vergadering in mei 2018.

“Met Jo zet de Kamer de traditie verder om een eigenaar-ondernemer als voorzitter aan te trekken”, zegt Stéphane Verbeeck over zijn opvolger. “Jo kent als geen ander de economische uitdagingen waar onze regio voor staat. Hij bracht het familiebedrijf naar een ongeziene positie dankzij innovatie en technologische kracht. Bovendien is Jo een no-nonsense man die de dingen graag simpel en effectief houdt. Dat maakt van hem een ideale Kamervoorzitter.”

Jo De Backer is een telg van de derde generatie De Backer’s die Niko Group leidt. Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk.