Modeontwerpster Jo De Visscher die in de Gentse Hoornstraat een eigen winkel heeft, laat zich telkens inspireren door eten. Voor haar nieuwe collectie is dat niet anders. Vorig jaar haalde ze inspiratie uit de keuken van Noma. Nu vond ze nieuwe ideeën in Pennsylvania, de heimat van de Amish, een protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika. De Visscher ontwierp zowel een dames- als een herencollectie.

De Amish leefden van de vruchten van hun boerderij en droegen dagelijks eenvoudige werkkledij. Met die klederdracht als inspiratie maakte Jo De Visscher er een luchtige collectie van in frisse stoffen van zuiver katoen. “Het resultaat is een heel combineerbare collectie om op elk moment te dragen, van gekleed met een twist tot relax en luchtig voor broeierig warme zomerdagen”, klinkt het. De typische schort van de protestantse geloofsgemeenschap komt als een rode draad in de damescollectie terug. Het ruitpatroon van de rokken en tops werd gebaseerd op de vorm van de akkers, een motief dat ook terug te vinden is in de typische stoffen van de Amish.

Jo De Visscher studeert in 1999 af aan de koninklijke Academie voor Schone kunsten in Gent. Ze doet nadien ervaring op in het S.M.A.K., MuHKA en kunstmuseum Bonn om uiteindelijk haar eigen restauratiebedrijf contemporary art conservation op te richten in Brussel. Na enige tijd zegt ze de restauratiewereld vaarwel om te freelancen in de mode bij het koninklijk Museum voor Schone kunsten en het Modemuseum in Antwerpen. Na het eindejaarsdefilé van haar mode-opleiding in juni 2007 krijgt ze zoveel positieve reacties dat ze besluit om haar collectie verder uit te bouwen en in eigen beheer uit te brengen onder het label jodevisscher.