jomodeDe dertigers Julie Van Waes en Véronique Duponselle, die nota bene respectievelijk advocate en ingenieur lucht- en ruimtevaart van opleiding zijn, hebben in modeland dit jaar voor forse vernieuwing gezorgd. Zo leiden zij sinds enige tijd samen met oprichters Jo Legiest en Christine Van Hoecke de bekende kledingzaak Jo.Mode in Lochristi.

De onderneemsters, die zich profileren door een scherpe kijke op veranderingsmanagement in de retail, surfen nu ook mee op de succesgolf van voetbalclub AA Gent waarvan Jo.Mode al jaren een trouwe partner is. Eerst was er natuurlijk de historische kampioenstitel van de Buffalo’s, maar de discipelen van Hein Van Haezebrouck maken sinds twee maanden ook indruk op het Europese toneel en zagen dat op 4 november bekroond met een historische eerste zege in de Champions League tegen Valencia.

Na de wedstrijd verschenen diverse spelers, onder wie Laurent Depoitre, trouw in clubkostuum van Jo.Mode en met het Jo. logo op de hemdskraag voor de camera’s.

“Jo en Christine  zijn al jarenlang trouwe supporters van AA Gent”, zegt Véronique Duponselle. “En dat vertaalt zich al lang in een mooi partnerschap.   Wanneer de spelers en de technische staf van AA Gent uitgaan, zitten ze strak in een Jo Mode pak. Het spreekt voor zich dat we wat goed is bij Jo.Mode ook behouden en de samenwerking met AA Gent is daar één van de illustraties van. De klassevolle maatpakken die de spelers en technische staf voor en na de wedstrijden en bij officiële gelegenheden dragen, zijn maatpakken van het Italiaans geïnspireerde Benvenuto. De hemden zijn van Jacques Britt.”

Voor hoeveel extra omzet de successen van de voetbalploeg rechtstreeks zorgen, is volgens Véronique Duponselle moeilijk te becijferen. “Maar het is zeker een feit dat heel wat fans nu ook een “Benvenuto” pak in hun kast hebben hangen van bij Jo.mode.