GENT – Brose Gent, Cleaning Masters en Turbo Trucks nemen op woensdag 27 maart deel aan de eerste Gentse editie van Jobroad. Na een screening volgen bezoeken aan de drie Gentse bedrijven met selectiegesprekken op de werkvloer. Zo wil de Stad Gent samen met uitzendkantoor Accent Jobs werkzoekende vluchtelingen gerichter naar openstaande jobs leiden.

Jobroad wil anderstalige werkzoekenden, onder wie heel wat vluchtelingen sneller en efficiënter aan het werk helpen. “Samen met het OCMW Gent en IN-Gent levert de stad belangrijke inspanningen om vluchtelingen zo snel mogelijk aan een job te helpen. We doen dat met steun van het Europees Sociaal Fonds. Dankzij deze Jobroad wordt het engagement van alvast drie bedrijven om deze mensen op hun werkvloeren kansen te geven, heel reëel”, aldus Rudy Coddens, schepen van Werk in Gent. Aan de eerste Gentse editie nemen de bedrijven Brose Gent, Cleaning Masters en Turbo trucks deel.

In een eerste stap stellen de deelnemende bedrijven zichzelf en hun openstaande vacatures voor. Daarna pre-screent Accent Jobs de kandidaten in functie van de openstaande vacatures. Uit alle kandidaten selecteert men een groep van vijftien mensen. Zij nemen dan deel aan de Jobroad-dag. Die dag bestaat uit een rondleiding in de deelnemende bedrijven met een selectiegesprek ter plekke met de HR-verantwoordelijke van het bedrijf. “Afvallers hoeven niet te wanhopen, met hen worden andere opleidingstrajecten of job-opportuniteiten gezocht.”

Voor deze Jobroad werkt de Stad Gent samen met Accent Jobs, Gent stad in werking, het OCMW Gent, VDAB en IN-Gent.