Johan Heylen leidt commercialisering geneesmiddelen Ablynx

aaaajohanheylenBij Ablynx, de Gentse biofarmaceutische onderneming die actief is in de  ontwikkeling van Nanobodies®- gepatenteerde therapeutische eiwitten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen- gaat Johan Heylen aan de slag als nieuwe   Chief Commercial Officer.

Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle commerciële activiteiten van Ablynx. Volgens gedelegeerd bestuurder Edwin Moses is de komst van Johan Heylen, die eerder aan de slag was bij GlaxoSmithKline, Servier en Wyeth en die wereldwijd de lancering leidde van de pediatrische vaccins van GSK die samen goed waren voor een omzet van 1,5 miljard euro, erg belangrijk om de ontwikkeling van Ablynx als biofarmaceutisch bedrijf te ondersteunen. “Johan beschikt over uitgebreide commerciële ervaring binnen enkele van ‘s werelds toonaangevende bedrijven en die zal ons helpen om ons portefeuillepotentieel te maximaliseren.   Hij zal tevens waardevolle expertise brengen binnen ons business development team. Die komt goed van pas in ons streven om voort sterke langetermijnrelaties te ontwikkelen met farmabedrijven in de hele wereld.

Johan Heylen is ervan zijn kant van overtuigd dat hij Ablynx nog beter op de kaart kan helpen zetten. “Het unieke Nanobody ontdekkingsplatform van Ablynx heeft wereldwijde erkenning gekregen en ik kijk er dan ook echt naar uit om de commercialisatie van de eerste op Nanobody gebaseerde geneesmiddelen mee in goede banen te mogen leiden.

Ablynx heeft vandaag meer dan 30 programma’s in eigen ontwikkeling en met partners in therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten en belangrijke samenwerkingsakkoorden met farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Merck & co, Merck Serono en Novartis.