Jonas Dhaenens is ICT Personality of the Year

zjonasOp 12 mei maakte het Belgische IT-Magazine Data News bekend dat Jonas Dhaenens (foto), CEO van Intelligent, bekroond is tot ICT Personality of the Year. Hij laat een aantal CEO’s van zeer grote bedrijven achter zich en is de jongste winnaar ooit van deze award.

Elk jaar reikt het Belgische IT-magazine Data News veertien awards in verschillende categorieën uit aan buitengewone Belgische bedrijven, om hun bijzondere prestaties. Daarbij ook de award “ICT Personality of the Year” die gaat naar een uitzonderlijke ondernemer  die zijn of haar stempel gedrukt heeft op het Belgische IT-landschap.
 Tijdens het galadiner op 12 mei mocht Jonas Dhaenens, CEO van Intelligent,  niet alleen de prijs voor de persoonlijkheid van het jaar in ontvangst nemen, zijn hostingbedrijf Combell kreeg ook de Data Center Award for Excellence.

Al op zijn twaalfde wou Jonas Dhaenens ondernemer worden, en op zijn zestiende had hij al de naam bedacht voor zijn eigen bedrijf: Combell. Wat juist het bedrijf zou worden wist Jonas niet, maar het zou “iets met computers” moeten zijn, en met “België”. En als jonge tiener registreerde hij, met de beloning die hij van zijn vader kreeg voor zijn goed rapport, zijn eigen domeinnaam.

 Zeventien jaar later staat Jonas aan het hoofd van de evenwichtig uitgebouwde, gediversifieerde hostinggroep Intelligent, die onder meer de merken Combell en Sentia in haar portfolio heeft, en actief is in België en Nederland. De groep stelt nu bijna 350 mensen tewerk en realiseerde  in 2015 een omzet van 59 miljoen euro.