Innovatieve talenten kunnen meedingen naar MIT-award

000000mitAls er één instelling is die spontaan associaties oproept aan baanbrekende innovaties is het wellicht het befaamde  Massachusetts Institute of Technology (MIT), omdat het in de loop der jaren voor spraakmakende doorbraken heeft helpen zorgen. In een tijd waarin alle ondernemers beseffen dat  innovatie van cruciaal belang is en waarin disruptie een ordewoord lijkt te zijn geworden, blijven heel wat specialisten op de voet volgen wat aan het MIT gebeurt. Daarom is het belangrijk nieuws dat het tijdschrift van instituut, MIT Technology Review, één van de oudste technologiemagazines ter wereld én nog altijd een wereldautoriteit als het over de toekomst van de technologie gaat, zijn wedstrijd “Innovators under 35” nu voor het eerst ook in België organiseert.

MIT beschouwt het als zijn missie om kennis en innovatie in spitstechnologische sectoren te promoten en om de commerciële, politieke en sociale implicaties ervan te analyseren.  Daarom beloont de MIT Technology Review jaarlijks jonge vernieuwers die technologie, innovatie en creativiteit combineren om zo antwoorden te bieden op de uitdagingen waarmee onze maatschappij te maken heeft.

MIT Technology Review plaatst jonnge innovatieve talenten in de kijker die onder meer de gezondheidssector en het onderwijs helpen vernieuwen door nieuwe materialen te ontwikkelen, onze steden een ander uitzicht te bieden of zelfs nieuwe energiebronnen te ontdekken, om zo de wereld een betere toekomst te bezorgen. Met de steun van BNP Paribas organiseert MIT Technology Review nu ook in België voor het eerst de “Innovators under 35” wedstrijd. Met België en Polen komen er twee Europese landen bij, want er vonden ook al edities plaats in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.   MIT Technology Review heeft de bedoeling om op die manier een Europese community te creëren van jonge uitvinders en vernieuwers. Kandidaturen kunnen nog tot 13 maart 2015 worden ingediend via www.mitinnovatorseurope.com.

Daarna zal een panel van deskundige juryleden de profielen van de kandidaten beoordelen. De tien geselecteerde vernieuwers zullen hun projecten op 20 mei 2015 voorstellen op de prijsuitreiking in Brussel.

Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis: “BNP Paribas Fortis is er bijzonder trots op de partner van deze prestigieuze prijs te zijn waarmee jonge, vindingrijke mensen worden bekroond die oplossingen creëren met mogelijk een globale impact op onze maatschappij. Met dit partnership wil de bank het ondernemerschap een boost geven en creativiteit en innovatie in België aanmoedigen om de eenvoudige reden dat we ervan overtuigd zijn dat ondernemerschap en innovatie twee kernelementen zijn die ons zullen helpen om aan een duurzamere toekomst te bouwen. Als jurylid kijk ik vol ongeduld uit naar de innovatieve oplossingen die jonge ondernemers in België de komende maanden zullen ontwikkelen.”