Juweelontwerpster Line Vanden Bogaerde heeft oog voor fairtrade

aaaaalinevdbDe Gentse juweelontwerpster Line Vanden Bogaerde opende vorige week een nieuw atelier in het centrum van Gent. “Ik heb bewust niet voor een winkel gekozen”, zegt ze, “maar wel voor  een open atelier waar mensen op afspraak – zowel ’s avonds, overdag als in het weekend – kunnen komen kijken en passen.”

Tegelijk stelde ze ook haar nieuwe collectie “Refined” voor, de derde die ze na “Rock” en “Jeu de boules” op de markt brengt onder het label VA-TOUT.  Het gaat om 100 % handgemaakte juwelen. Line Vanden Bogaerde kiest altijd voor pure materialen, eenvoudige vormen en structuren. Zo werkt ze onder meer met Sterling zilver, Fine Bone China porselein en sinds kort ook met Fairtrade goud.

“Ik wilde met de nieuwe geraffineerde juwelencollectie creaties maken die tegelijk luxueus en sexy zijn”, zegt de ontwerpster die na studies grafisch ontwerp ook een opleiding volgde om goudsmid te worden en vervolgens ook masterclasses volgde bij diverse gerenommeerde binnen- en buitenlandse keramisten. “Elk juweel herbergt een diversiteit aan kleine facetjes, wat meteen ook de subtiele sprankel verklaart. De “Refined” collectie is in Sterling zilver en 18K verguld Sterling zilver te verkrijgen. Tijdloos en ecologisch zijn de kernwoorden van mijn collectie.”

Ze voegt de daad bij het woord door trouwringen op maat te maken in fairtrade goud. “Fairtrade biedt een duurzame toekomst voor mijnwerkers, hun familie, de gemeenschap en het milieu en ik wil graag mijn steentje bijdragen om dat onder de aandacht te brengen”, besluit ze.