Juwelen van Gentse ontwerpster schitteren op rode loper Film Fest

aaaaavatoutDe Gentse juweelontwerpster Line Vanden Bogaerde opende eind vorig jaar een nieuw atelier in het centrum van Gent. “Ik heb bewust niet voor een winkel gekozen”, zegt ze, “maar wel voor  een open atelier waar mensen op afspraak – zowel ‘s avonds, overdag als in het weekend – kunnen komen kijken en passen. Ik wil er ook tonen dat ik tijdloze en duurzame ontwerpen maak.”

Ondertussen heeeft ze met haar handgemaakte juwelen op basis van pure materialen, eenvoudige vormen en structuren al heel wat klanten kunnen overtuigen.

Ze is tegelijk één van die ondernemers van een nieuwe generatie die er geen moeite mee hebben ambachtelijk werk hand in hand te laten gaan met moderne marketingtechnieken.

Zo was haar label VA-TOUT ook prominent aanwezig op de rode loper bij de opening van Film Fest Gent. Ze had namelijk met een struisvogelspeld gezorgd voor de finishing touch op de kleren van Robin Pront, Veerle Baetens en Kevin Janssens, de cast van de openingsfilm D’Ardennen. De struisvogelspeld is een verwijzing naar wat in die film gebeurt.

Zo toont de ontwerpster naar eigen zeggen dat juwelencreaties ook perfect kunnen inspelen op de actualteit.