Vrijdag 19 mei viert Daniël Termont zijn 64ste verjaardag. Iets wat Kadonation niet zomaar voorbij wil laten gaan. Fabrice Guillermin en Jelle Van Roosbroeck, de oprichters de Gentse start-up, proberen zoveel mogelijk Gentenaren te betrekken om een lijvige groepspot bijeen te sparen. “Vrijdag hopen we dan de cadeaucheque van zijn Gent persoonlijk te kunnen overhandigen aan de burgemeester. Die wordt dan doorgeven aan het Kinderkankerfonds”, legt Jelle Van Roosbroeck uit.

Kadonation is een platform dat het samenleggen van geld voor het digitaal aankopen van cadeaus vereenvoudigt. “Ons platform is de ideale manier om onze burgemeester met alle inwoners van zijn stad een fantastisch cadeau te geven. Welk bedrag er ook ingezameld wordt, onze burgemeester schenkt dit bedrag aan het Kinderkankerfonds”, aldus Fabrice Guillermin. In totaal hoopt het duo 9.000 euro bijeen te kunnen sparen, verwijzend naar de postcode van Gent.

Gentenaars kunnen deze week nog een bijdrage leveren voor het cadeau voor de burgemeester. “Bijleggen kan al vanaf 1 euro”, meldt Jelle Van Roosbroeck. En niet alleen Daniël Termont zal vrijdag verrast worden. “We gaan uiteraard nog niets verklappen, maar toch raden we alle inwoners van Gent aan om vrijdag goed rond te kijken.” De hele actie kan via de sociale mediakanalen van Kadonation gevolgd worden, en met de hashtag #kadotermont.