P. Van De Velde Group neemt de Nederlandse sectorgenoot Koninklijke Schut voor de volle 100 procent over. Op die manier bouwt de kartonverpakkingsproducent, met vestigingen in Kruishoutem en Wetteren, haar vouwkartonactiviteiten onder de naam Van De Velde Packaging verder uit.

P. Van De Velde Group verwerkt jaarlijks ongeveer 40.000 ton aan verpakkingen. De overname van Koninklijke Schut doet die capaciteit met zo’n 10.000 ton toenemen. Het bedrijf beschikt zo over nieuwe mogelijkheden om beter op de veranderende marktvraag naar verpakkingen van vouwkarton en vouwkunststof in te spelen.

Sectorgenoot

Koninklijke Schut is een onderneming met geschiedenis. Het bedrijf, gevestigd in Eerbeek, werd opgericht in 1886 en groeide uit van een kleine speler in familiehanden tot eentje met een stevige marktpositie in de verpakkingsindustrie. Koninklijke Schut is actief met Schut Packaging en Schut Systems. Schut Packaging creëert slimme verpakkingsoplossingen van vouwkaften, vouwkunststof of een combinatie van beiden binnen de food- en non-foodsector. Schut Systems levert machines voor het opzetten, afvullen en sluiten van kartonnen dozen.

Het huidige managementteam van Koninklijke Schut blijft ook na de overname verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die het biedt voor ons bedrijf. De internationale klantenportefeuille en de ambities van P. Van De Velde Group zullen ons in staat stellen onze groeidoelstellingen te verwezenlijken”, klinkt het bij Jos Hoogendijk, algemeen directeur van Koninklijke Schut.

P. Van De Velde produceert massief kartonnen verpakkingen. Dat gebeurt in de fabriek in Wetteren. Van De Velde Packaging is de afdeling vouwkarton van de groep P. Van De Velde, en heeft activiteiten in Kruishoutem, het West-Vlaamse Lichtervelde en het Poolse Poznan. De geproduceerde verpakkingen zijn bestemd voor de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Het fusiebedrijf telt nu 270 medewerkers.