Katja Retsin opent vijfde modewinkel in Lochristi

aaacloseupDat gewezen omroepster Katja Retsin naast presentatrice ook zakenvrouw is, is ze al een hele tijd aan het bewijzen. In 2007 opende ze immers al samen met haar schoonzus Babs Janssens een eerste modewinkel met de naam Close Up in Sint-Denijs-Westrem. “Ondertussen zijn daar in het Oost-Vlaamse Maldegem én in Izegem en Puurs nog drie zaken bijgekomen.”

“En eigenlijk mag je ook onze webshop als een volwaardige winkel beschouwen”, liet Katja in Het Nieuwsblad optekenen.

In dat opzicht zijn er dus eigenlijk al vijf vestigingen van Close Up, maar de vijfde “bricks & mortar”-winkel komt dus in Lochristi, meer bepaald op het gelijkvloers van een nieuw appartementsgebouw dat wordt gebouwd op de plaats van een vroegere dokterswoning.

Het gaat om een opmerkelijk initiatief in tijden dat modewinkels het allesbehalve gemakkelijk hebben. Maar het is wel een antwoord op de noodkreet die Karel Van Eetvelt van Unizo slaakte, en waarmee hij aangaf dat de Vlaamse winkeliers meer initiatief aan de dag moeten leggen en het bewijst nog maar eens dat er niet echt grenzen zijn aan ondernemerschap. De precieze openingsdatum van de zaak in Lochristi is nog niet bekend maar op de website van Close Up is wel al te lezen dat er voor de uitbating nog personeel wordt gezocht.