De Stad Gent, het stadsontwikkelingsbedrijf sogent en de NMBS ontwikkelen de komende jaren het bedrijventerrein Wiedauwkaai voor kmo’s. Bedrijven kunnen zich tot 31 januari 2015 kandidaat stellen voor een kavel. Op 13 januari 2015 vindt een tweede infosessie plaats.

001wiedauwkaaiEen gebied van 14,5ha aan de Wiedauwkaai wordt de komende jaren ingericht als een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein voor kmo’s, met een kavelgrootte tussen 1000 en 5000m². Naast het nieuwe bedrijventerrein wordt ruimte gecreëerd voor een fiets- en wandelas van 4,5ha langs de Lieve. Dit maakt werken mogelijk in een groene, aangename omgeving.

De ontwikkelaars willen dit bedrijventerrein duurzaam en kwalitatief ontwikkelen voor KMO’s met een hoge tewerkstelling, bij voorkeur maakbedrijven, die bijvoorbeeld meubels, voeding of bouwmateriaal produceren en hiervoor een magazijn, productieruimte of atelier nodig hebben.

De beschikbare bedrijfsgronden worden in verschillende fasen op de markt gebracht. In november 2014 is de eerste fase van de uitgifte gestart, goed voor 5ha. Bedrijven met interesse kunnen zich tot zaterdag 31 januari 2015 kandidaat stellen voor een kavel. In het voorjaar van 2015 kunnen geselecteerde bedrijven de koopovereenkomst ondertekenen, waarna een begeleidingstraject wordt opgestart. De kavels van het bedrijventerrein zullen bouwrijp zijn in het voorjaar 2016.

Op dinsdag 13 januari 2015 vindt een tweede infosessie plaats in AC Portus, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent. Bedrijven krijgen er uitleg over de timing, de procedure en de voorwaarden van de uitgifte. Inschrijven kan telefonisch op het nummer 09 210 10 60 of via e-mail naar ondernemen@gent.be. Meer info en een brochure zijn ook te vinden op de website www.oogent.be/wiedauwkaai.