KBC biedt ondernemers via crowdfundingplatform extra financieringsmogelijkheden

aaaalutsSinds vrijdag 26 september kunnen ondernemers en potentiële investeerders zich al aanmelden op het nieuwe platform bolerocrowdfunding.be, een initaitief van KBC.

KBC ziet financiële crowdfunding als een waardevolle financieringsmogelijkheid voor innovatieve start-ups en kmo’s. Bij financiële crowdfunding krijgt een investeerder een financieel instrument als tegenprestatie voor zijn investering. Dat kan bijvoorbeeld een aandeel of obligatie zijn. Belgische investeerders kunnen via BoleroCrowdfunding.be vanaf 25 euro rechtstreeks kunnen investeren in de ondernemingen die hen interesseren. Net zoals bij andere crowdfundinginitiatieven, beheert de investeerder zelf zijn portefeuille en moet hij zich ook bewust zijn van de risico’s, die verbonden zijn aan dergelijke investeringen in risicokapitaal.

Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt het crowdfundingplatform om ondernemers en investeerders samen te brengen en bouwt daarbij voort op zijn huidige aanbod voor investeerders.

Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen en Ondersteuning: “KBC is lokaal sterk ingebed als bank-verzekeraar voor lokale, kleine en middelgrote ondernemingen. We merken dat bepaalde ondernemingen behoefte hebben aan aanvullende financieringsbronnen om hun plannen te realiseren. Omdat KBC ook tegemoet wil komen aan de financieringsbehoeften van die ondernemingen, lanceren we nu dit platform en bieden we ondernemers de mogelijkheid om langs die weg op zoek te gaan naar investeerders die bereid zijn een stukje risicokapitaal te investeren. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de veelbelovende starters die deel uitmaken van onze incubator Start it @kbc. Financiële crowdfunding houdt rekening met het groeiprofiel van geïnteresseerde ondernemingen enerzijds en de verwachtingen van risicokapitaalverstrekkers anderzijds.”

Bart Vanhaeren, managing director van KBC Securities en general manager van Bolero: “OpBoleroCrowdfunding.be zullen kmo’s en start-ups hun plannen kunnen bekendmaken bij een uitgebreid netwerk van potentiële investeerders in België. Ondernemers vinden op het platform nuttige toepassingen om hun campagne op te zetten. Geïnteresseerde Belgische investeerders worden er in contact gebracht met Belgische ondernemingen met groeipotentieel. Ze zullen de ondernemingen die hen aanspreken vanop de eerste rij kunnen volgen via de evenementen die Bolero plant en de vele communicatietools, zoals chatrooms, online updates tot rechtstreeks in de mailbox, enz. die het platform zal aanbieden. Het platform biedt de ondernemers niet alleen de mogelijkheid om financiering te vinden, maar is ook een uitstekende graadmeter om de haalbaarheid van hun initiatief te beoordelen.”

Op 13 december 2014 volgt de officiële voorstelling van het Bolero Crowdfunding-platform tijdens de eerste editie van KBC Securities Entrepreneurial Summit in de KBC-Toren in Antwerpen.