Kent u al alle juridische en privacy aspecten van de sociale media?

aasmeDe toonaangevende  business & I.T. seminar organisator I.T. Works uit Zwijnaarde organiseert op 15 oktober in het Golden Tulip Brussels Airport hotel een seminar rond de juridische en privacy aspecten van sociale media.

“De opgang van de sociale netwerken, heeft voor een revolutie gezorgd die ingrijpender is dan de overstap van het industriële tijdperk naar de diensteconomie ”, zegt Patrick Van Renterghem, CEO van I.T. Works. Maar wat zijn eigenlijk de juridische gevolgen van dat massale gebruik van sociale media en van “het nieuwe normaal” dat ervoor zorgt dat we dankzij onze mobiele devices altijd en overal bereikbaar zijn en over alle mogelijk informake kunnen beschikken? Van een scheiding tussen werk en privéleven is eigenlijk bijna geen sprake meer. Onze wetgeving moet zich aanpassen aan de nieuwe kansen en uitdagingen van mobiele apparaten, het gebruik ervan thuis of via hotspots, de communicatie via e-mail of sociale media. Onze digitale identiteit wordt steeds belangrijker en onze privacy lijkt in gevaar.”

Om ondernemers en verantwoordelijke managers te helpen bij het begrijpen van de wetgeving rond sociale netwerken en privacy en bij het beschrijven van de juridische risico’s, en om hun vragen uw vragen hierover te beantwoorden, organiseert I.T. Works dus een seminar dat onder meer antwoordt op de vraag of een werkgever aansprakelijk is voor de tweets van een medewerker en de juridische risico’s bekijkt die gepaard gaan met virale marketing. Ook nog heel wat andere anderwerpen zoals het gebruiken van de sociale media om kandidaten te screenen, het inzetten van vase accounts om merk- en bedrijfsnamen imagoschade toe te brengen en de “best practices” van een social mediabeleid komen aan bod.

De man die iedereen wegwijs zal maken in de juridische jungle van de sociale media is advocaat Patrick Van Ecke, die aan het hoofd staat van het businessdepartement van het internationale advocatenkantoor DLA Piper. Door de vereniging van de European Legal Experts wordt hij aangezien als één van dé topadvocaten rond ICT-recht in België.