SINT-NIKLAAS – Er zit al 25 jaar lang muziek in Key Music. Wat in 1992 begon als een bescheiden muziekwinkel, is vandaag uitgegroeid tot één van de grootste retailers van muziekbeleving, instrumenten en entertainment in de Benelux.

Key Music wil zich sinds jaar en dag profileren als de meest complete speler op de markt van muziek. Dat doet het bedrijf zowel offline als online, waardoor er ongeveer 1,4 miljoen klanten worden bereikt. “Met ons stevig uitgebouwde e-commerce platform zijn we zelfs de derde grootste winkel in de Benelux”, vertelt Francky Dedeyne, oprichter en bezieler van Key Music.

Intussen telt de zaak 19 winkels in de Benelux. In Nederland gaat het om 7 filialen. België telt er 12. Die bevinden zich in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Herentals, Leuven, Luik, Mechelen, Ninove, Roeselare en in Sint-Niklaas. In Sint-Niklaas bevindt zich bovendien de grootste winkel waar er voornamelijk wordt ingespeeld op beleving. De zaak herbergt een breed assortiment muziekinstrumenten en geluidsapparatuur. De andere Belgische vestigingen hebben dan weer een beperkter aanbod met lokale accenten in het assortiment of met een uitgebalanceerde selectie van de populaire producten.

Grote namen

Key Music is al jaren hofleverancier voor de Belgische en Nederlandse muziekscène in tal van genres. “Eén van de eerste klanten was Alex Callier. Toen nog een onbekende, startende muzikant die regelmatig over de vloer kwam om zijn nieuwste materialen op te pikken. De rest werd geschiedenis”, vertelt Francky Dedeyne.

Verder zijn onder andere ook Urbanus, Dimitri Vegas & Like Mike, Jan Leyers, Gers Pardoel, Isabelle A, Mauro Pawlowski, Nathalie Meskens, Kris Wauters en Stan Van Samang klant bij Key Music.

Vorig weekend werd het 25-jarig bestaan van Key Music met een heus feest gevierd. Bekende muzikanten en artiesten, waaronder ook Alex Callier, verzorgden er tal van workshops.