Kinepolis organiseert derde editie safer internet day

disconnect-01Safer Internet Day, tevens de internationale dag voor een veiliger gebruik van (mobiel) internet, krijgt ieder jaar aandacht van secundaire scholen. Op dinsdag 10 februari kunnen zij opnieuw terecht in alle Kinepolis-bioscopen voor een gevarieerd programma op maat. Koningin Mathilde woont Safer Internet Day te Kinepolis Brussel bij.

Sociale media, netwerksites, chatboxen… Noem maar op. Jongeren worden vandaag geconfronteerd met een bijzonder uitgestrekte wereld aan communicatievormen. Veel daarvan zijn echter nog nieuw en dus makkelijk terrein voor wie snode plannen smeedt. Het is daarom van groot belang om jongeren op een veilige, goede en controleerbare manier te leren omgaan met het internet en de content die zij daarop plaatsen. Daaraan draagt Kinepolis, de bisocoopgroep waarvan de hoofdzetel in Gent is gevestigd, in 2015 voor de derde keer actief haar steentje bij.

Op 10 februari nemen, verspreid over de verschillende Kinepolis-bioscopen, leerlingen vanaf 12 jaar deel aan een speciaal uitgewerkt programma van een halve dag. Child Focus en het Kinderrechtencommissariaat hebben alvast enkele educatieve filmpjes aangemaakt die een sterke inleiding geven op deze infodag. En natuurlijk krijgen ze een film van formaat te zien binnen het thema: Disconnect.
Na de film volgt een debat en een vraagantwoordsessie over mediawijsheid, gemodereerd door Child Focus en de partners van die organisatie. Zo worden alle vragen, bezorgdheden en ervaringen van de jongeren beantwoord met professioneel advies.

Met School at the Movies biedt Kinepolis al langer een prikkelend aanbod aan scholen om hun leerlingen op maat te informeren en te entertainen. Het educatief project rond Safer Internet Day maakt daar deel van uit.

Leerkrachten ontvangen een informatieboekje en leerlingen keren huiswaarts met een sticker van Click Safe, de hulplijn van Child Focus. Een goed gevuld programma dus om de juiste aandacht op deze problematiek te vestigen.