Klusjesplatform Twizzi zorgt voor veel opdrachten

 

00000000twizzyInternetgebruikers rechtstreeks in contact brengen met klusjesmannen, loodgieters en electriciens: de succesformule waarmee Twizzi.be, een initiatief van Bram Gooris uit Lokeren,  5 jaar geleden startte, krijgt binnenkort navolging van Amazon. Ook Google zou volgens de nieuwssite Buzzfeed aan een soortgelijke dienst werken.

Het Vlaamse platform Twizzi.be is op 5 jaar tijd uitgegroeid van nichespeler tot een vaste partner voor zowel particulieren met een klus-, bouw-, of renovatiewens als voor vakmensen in de bouw- en renovatiesector. Vandaag staat de teller op ongeveer 100.000 geplaatste opdrachten, meer dan 8.000 geregistreerde professionals. Na een succesvolle introductie van het platform in Nederland in 2013, wil  Twizzi  vanaf dit jaar de activiteiten ook uitbreiden in Wallonië.

Het Twizzi.be concept is immers oer-Belgisch: een combinatie van de liefde van onze landgenoten voor de baksteen en een  gratis platform voor klus-, renovatie- of bouwopdrachten waarop vaklui gericht reageren met een voorstel en offerte.

In 2014 bemiddelde het platform naar eigen zeggen in opdrachten met een totale omzet van 36 miljoen euro met een gemiddelde waarde van 2.500 euro per opdracht.

Vlamingen verbouwen vaker in het voorjaar in en rond het huis. Het wegvallen van diverse overheidssubsidies en de woonbonus lijkt op dit moment geen impact te hebben op het plaatsen van opdrachten bij Twizzi.be. Tijdens het eerste kwartaal van 2015 werden zelfs 30% meer opdrachten geplaatst dan vorig jaar. De Confederatie Bouw  gaf reeds aan dat de renovatiesector dit jaar als één van de enige subsectoren een structurele groei zou kennen.

Internetondernemer Bram Gooris is dan ook positief: “Het optrekken van de huisleeftijdsgrens tot 10 jaar om een verlaagd BTW-tarief van 6% te ontvangen in combinatie met de lage rente zien we eerder als een opportuniteit dan een bedreiging voor de toekomst voor ons platform waarop we we professionals in contact brengen met particulieren die hun klussen, renovaties of bouwwensen willen uitbesteden.”