Het Zeelse interieurbedrijf KM Interieur wil het werk van de werknemers verlichten. Met een nieuwe automatiseringsmachine worden de zware platen in het atelier nu automatisch opgetild en naar de zaagmachine gevoerd. “De machine maakt werken in het magazijn ergonomisch en zorgt voor meer efficiëntie en minder beschadigingen”, zegt zaakvoerder Piet Debo.

KM Interieur is één van de weinige Vlaamse interieurontwerpers die alles in huis produceren. “We ontwerpen het interieur op maat en we maken het van begin tot einde”, zegt Piet Debo. Aan de toonzaal in Zele grenst een magazijn, waar zes werknemers dagelijks in de weer zijn. “Per duo heffen ze platen op en die worden dan verzaagd. Onze werknemers kregen last van hun rug door telkens die platen op te nemen. Een enkele plaat weegt minstens 80 kilo. De zwaarste plaat zelfs 114 kilo.”

Het vroegere Keukens Modern werd in 1976 opgericht. Het was een echt familiebedrijf tot tien jaar geleden externen Piet Debo en Ingrid Bultinck het roer overnamen. De naam veranderde naar KM Interieur. “We richten zoveel meer in dan enkel keukens. Klanten weten ons ook te vinden voor kantoor- en praktijkruimtes, woonkamers, badkamers en maatkasten”, zegt Debo.