Knowhow levert E-Crane contract op met wereldspeler

craneE-Crane, het kraanconstructiebedrijf uit Adegem dat ook vestigingen heeft in Nederland, Polen en de Verenigde Staten en wereldwijd een sterke reputatie heeft opgebouwd in klantgerichte oplossingen voor de recyclage- en bulkindustrie, heeft een serviceontract ondertekend met het Oostenrijkse bedrijf Palfinger Marine.

Dat bedrijf staat bekend om zijn betrouwbare, innovatieve en op maat gemaakte marine-, offshore- en “windmolen”-kranen. Door het akkoord is E-Crane nu de erkende servicepartner voor het onderhoud van Palfinger-kranen op de windmolens op de Thornton Bank. Deze kranen zijn in beheer bij Senvion Benelux. De Belgische service-hub van de Duitse groep Senvion was op zoek naar een lokale partner die een professionele service aanbiedt aan een correcte prijs.

De eerste ervaringen van de samenwerking, onder andere bij de herstelling van een platformkraan van fase I van het Thornton Bank project, werden door Senvion als resultaatgedreven bestempeld. Senvion erkende onmiddellijk de expertise en klantgerichtheid van E-Crane. Het Adegemse kranenbedrijf werd door Senvion in contact gebracht met Palfinger en na een grondinge audit als erkende servicepartner gecertificeerd.

E-Crane Offshore Services zal instaan voor de herstelling en het onderhoud van Palfinger “windmolen”-kranen. In de toekomst kan de samenwerking met Palfinger nog uitgebreid worden naar installatie en inbedrijfname en naar andere landen. E-Crane dankt dit partnership aan een uitgebreide kennis, zowel op vlak van ontwerp en constructie van hydraulische kranen, als op vlak van een deskundige service. “De ligging van het bedrijf in Adegem”, zeggen Lieven Bauwens en Geert Watteeuw van E-Crane, “leent zich naast snelheid en flexibiliteit ook tot serviceverlening aan andere offshore klanten met Palfinger-installaties.”