Kobe Desramaults verschuift zijn pionnen in Gent

Sterrenchef Kobe Desramaults van restaurant "in de wulf " in Dranouter

 

In de loop van 2017 wil de West-Vlaamse sterrenchef Kobe Desramaults een nieuw restaurant openen in Gent. Hij sluit dan ook  wel zijn concept “De Vitrine” in de Brabantdam, dat naar eigen zeggen niet rendabel is.

Het nieuwe concept in de Belgacomtorens  in de Keizer Karelstraat zou in principe in mei of juni volgend jaar zijn deuren moeten openen.

Het zou gaan om een kleine eetgelegenheid met pakweg 16 plaatsen rond  een open keuken.  Eind 2016 sluit hij zoals bekend ook de zaak waarmee hij beroemd werd, In De Wulf in Dranouter. In Gent blijft Desramaults, na de opening van de nieuwe zaak, ook nog eigenaar van de lokale bakkerij De Superette die uitgebaat wordt door Sarah Lemke.

Over zijn nieuwe zaak in Gent zei Desramaults eerder al het volgende: “De bedoeling is dat je je volledig aan ons overgeeft. Niets à la carte, je krijgt wat wij die dag koken. Alsof je naar een concert gaat: er is een playlist, een opbouw, een ritme en een tempo, en het mag twee uur duren. Daarna mag je blijven plakken en zeveren zolang je wil, maar in die twee uur heb ik de touwtjes in handen.”