Kodibox bij meest veelbelovende startups van het land

0b2a33b2-7a4f-4c07-bcb8-2099a27aa8fcTijdens de derde editie van de KBC Entrepreneurial Summit behaalde de Gentse starter Kodibox op 22 oktober een derde plaats in de verkiezing van “Belgium’s most promising startup”. Deze zomer kon Kodibox al een finaleplaats voor de KBC wedstrijd verzilveren door de eerste plaats van een online stemronde in de wacht te slepen.

Bezoekers van de beurs kregen fictieve “Boleuro’s” waarmee ze aandelen van de 42 deelnemende startups konden kopen. De ondernemingen die het meeste “kapitaal” konden ophalen, vielen in de prijzen.

Kodibox kon het publiek overtuigen met zijn unieke verhuurdienst van verhuisdozen. Het team van Simon De Schryver en Nicolas Roegiers maakt verhuizen niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook een pak efficiënter en milieuvriendelijker. Kodibox doet dit door herbruikbare kunststof verhuisboxen te verhuren als een handig en duurzaam alternatief voor karton.

“De eenvoud van ons concept slaat aan. Kodibox is geen high-tech of rocket science, en speelt met een heel simpele oplossing in op een groeiende vraag naar gemak en duurzaamheid”, zegt oprichter Simon De Schryver.

Het idee komt uit de Verenigde Staten waar een aantal spelers in een mum van tijd zijn uitgegroeid tot miljoenenondernemingen met tientallen vestigingen in het thuisland en in Canada. Het (ver)huren van herbruikbare kunststof verhuisdozen is hot aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Kodibox ziet ook hier het succes toenemen: “We zijn 4 jaar geleden begonnen met 1.000 Kodiboxen, ondertussen hebben we er meer dan 12.000 in omloop. Dat betekent dat we al heel wat klanten hebben kunnen helpen om heel vlot te verhuizen én dat we erin geslaagd zijn de hoeveelheid karton op de afvalberg aanzienlijk te verminderen”, zegt Simon De Schryver.