GENT – Vanaf 1 november wordt Koen Goethals de nieuwe algemeen directeur van HoGent. De academisch beheerder aan de UGent neemt de rol over van Bert Hoogewijs, die sinds 2004 aan het roer van de hogeschool stond.

De aanstelling van Koen Goethals als algemeen directeur van HoGent werd zopas goedgekeurd door het inrichtingsorgaan van de Gentse hogeschool. Ook de raad van bestuur van de UGent heeft zijn ontslag aanvaard. Daar was Koen Goethals sinds 2004 academisch beheerder.

Academisch parcours

Koen Goethals studeerde wetenschappen aan de UGent om nadien een lange carrière bij het laboratorium voor genetica te doorlopen als doctoraats- en post-doctoraatsstudent en als lesgever. In zijn functie van academisch beheerder aan de UGent was Koen Goethals 13 jaar verantwoordelijk voor de aansturing van de administratie, de beleidsvorming en –implementatie rond onderzoek, onderwijs, personeel en organisatie, internationalisering, juridische zaken en communicatie.

Koen Goethals heeft bovendien heel wat ervaring rond bestuur en beleid. Zo bekleedt hij momenteel diverse bestuursfuncties binnen en buiten de UGent en is hij lid van verschillende adviesorganen van de universiteit.

“We zijn ervan overtuigd dat we met Koen Goethals de gepaste man in huis halen om het Strategisch Plan 2017-2022 en de verdere toekomst van de HoGent mee gestalte te geven”, klinkt het bij HoGent.