Happs, dat in 2015 in Gent werd opgestart, werkt aan de ontwikkeling van een educatieve game voor kinderen. De educatieve gaming applicatie Karaton is in de eerste plaats gericht op kinderen met dyslexie. “Het is een avonturenspel waarin taal op een creatieve manier is geïntegreerd”, vertelt Thomas Hauweart (links op de foto), die het bedrijf samen met zijn broer Hannes en Gilles Goessens oprichtte. Om de verdere ontwikkeling te financieren, doen ze met de steun van Koen Wauters beroep op crowdfunding.

Karaton moet kinderen met dyslexie met plezier verder laten oefenen. Logopedisten en ouders kunnen kinderen opvolgen via een webplatform. “Alle oefeningen zijn academisch onderbouwd en passeren telkens via de Hogeschool Gent. Momenteel bevindt het spel zich in een gesloten testfase met een tiental logopedisten.” Ondertussen heeft ook Van Nith Olyslager het team versterkt.

Om de verdere ontwikkeling en lancering te financieren, lanceert de Gentse start-up een crowdfundingcampagne. “Het is de bedoeling om tegen 15 februari 20.000 euro in te zamelen”, zegt Thomas Hauwaert. “Dit geld zal gebruikt worden om de stemmen in het spel te laten inspreken, de webplatformen voor de logopedisten en ouders te laten uitbouwen en de verhaallijn van het spel te laten uitschrijven.”

De crowdfundingcampagne wordt ondersteund door Koen Wauters, die peter is van het project.

 

Bekijk hier alle video's van Made in Oost-Vlaanderen.