De genomineerden voor de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2017 zijn bekendgemaakt. Twee Gentse ondernemingen Awingu en Teamleader nemen het in de twaalfde editie op tegen Novatech uit Olen, het Antwerpse PlayPass en Starmeal – The Foodmaker uit Westerlo.

EY België organiseert de verkiezing in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. “Met de prijs willen wij de motor van onze economie en welvaart een duwtje in de rug geven: ondernemers. Wij willen beloftevolle ondernemingen belonen voor de mooie prestaties die ze al geleverd hebben en hen stimuleren om te blijven investeren, groeien en vernieuwen”, aldus Stefan Olivier van EY België.

Bedrijfsprofielen

Awingu werd in 2011 opgericht door Kristof Despiegeleer. In 2014 werd, met de aanstelling van Walter Van Uytven als ceo en de investering en instap van Michel Akkermans, de basis gelegd voor Awingu in zijn huidige vorm. Het Gentse softwarebedrijf biedt oplossingen aan die bedrijven op een veilige, eenvoudige en kost-efficiënte manier via de webbrowser toegang geven tot al hun bedrijfsapplicaties en bestanden. Awingu heeft strategische partnerships met onder andere Microsoft en IBM. Met 30 medewerkers draaide het vorig jaar een omzet van 1,6 miljoen euro.

Teamleader werd in 2012 opgericht door Jeroen De Wit. Het Gentse softwarebedrijf laat bedrijven toe om efficiënter te werken via hun tool die CRM, projectmanagement en facturatie combineert. In amper vijf jaar is Teamleader uitgegroeid tot marktleider in Europa. Met 150 medewerkers is het bedrijf actief in zes landen en heeft het een portefeuille van 3.500 klanten. In 2016 realiseerde Teamleader een omzet van 1,5 miljoen euro.

 

De uitreiking vindt op 17 oktober plaats in het kader van de 23ste editie van de award Onderneming van het Jaar. Daarvoor zijn het Mechelse Armonea, WDP uit Wolvertem en het Antwerpse Euronav genomineerd.