Time4Society, organisator van CSR Professional of the Year, bekroont jaarlijks ceo’s, HR-managers, marketeers, projectleiders of event managers die zich extra inspannen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor deze tweede editie is Joost Callens, ceo van Durabrik uit Drongen, één van de drie kanshebbers in de categorie kmo’s. Duurzaamheidsmanager Lise Conix van schoenen Torfs uit Sint-Niklaas en HR-directeur Jean-Pierre Martin van SPIE Belgium, met vestigingen in Lokeren en Aalter, maken in de categorie groot bedrijf kans op de award. CSR staat voor Corporate Social Responsability.

Joost Callens van bouwbedrijf Durabrik neemt zijn medewerkers geregeld mee op een camino-tocht. “Dankzij die wandelende teamsessies heeft het bedrijf een balans gevonden tussen groei, zorg voor al zijn stakeholders, welzijn, veiligheid, persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en dienstbaarheid”, zegt Callens. Ook Lise Conix en Jean-Pierre Martin zetten zich volop in voor CSR. Lise Conix: “We willen echt een bedrijf met een groot hart zijn. Deze ambitie resulteert in een unieke bedrijfscultuur, waar we elke dag samen met onze klanten en medewerkers aan werken.” Jean-Pierre Martin: “Ik ben trots dat ik vorig jaar een maatschappelijk sociaal betrokkenheidsprogramma heb ontwikkeld in België dat vandaag wordt toegepast voor de 38.000 personeelsleden binnen de groep in Europa.”

Afgevaardigd bestuurder van Harzé Oude Metalen Hilde Hanselaer en directieassistente van Vandeputte Safety Pascale Janssens vullen de nominaties in de categorie kmo’s aan. Bij de grote bedrijven is Ann Vandenhende, CSR Manager van Spadel, de derde genomineerde. Op 9 februari worden de CSR Professionals of the Year bekendgemaakt. De uitreiking vindt plaats in Technopolis Mechelen.