KPMG België laat in een persmededeling weten dat het de hand legt op het Gentse IT-bedrijf DEVtalk/AXelia. Door deze overname versterkt KPMG in België zijn positie als dienstverlener in digitale transformatie en data analyse. DEVtalk/AXelia staat bedrijven bij om de digitale sprong te maken naar een uitgebouwde Enterprise Resource Planning (ERP) via Microsoft-applicaties.

Koen Maerevoet, CEO van KPMG in België, ziet niets dan voordelen: Door de uitbreiding en de versterking van onze eigen Technology Advisory-afdeling met de kennis en de expertise van DEVtalk/AXelia komen we nog beter tegemoet aan de noden en de vragen van onze klanten”, aldus Maerevoet. “Binnen KPMG hebben we de voorbije twee jaar onze ERP-activiteiten sterk uitgebouwd. De expertise van DEVtalk zal dit nog optimaliseren”.

De overname van DEVtalk verdiept ook de in 2015 bezegelde alliantie tussen KPMG en Microsoft, waardoor wereldwijd bedrijven worden bijgestaan bij de implementatie van Microsoft-producten zoals het Dynamics 365 for Operations softwarepakket, maar ook andere applicaties zoals SharePoint, PowerBI, Office 365 en Azure, Microsofts flexibele Cloud-platform.

De consultants van DEVtalk/AXelia zullen opgenomen worden in de KPMG-structuur en verhuizen naar het KPMG-kantoor aan de Blue Towers-site in Gent. Koen Maerevoet: KPMG werkt al meer dan een jaar samen met DEVtalk op verschillende projecten. Het team is dus al goed op mekaar ingespeeld.” KPMG neemt ook alle activiteiten en contracten van DEVtalk/AXelia over, en zal deze verder ondersteunen en uitbouwen. “Het opzet is om een nieuw en uitgebreid dienstenpakket aan te bieden aan de huidige klanten van zowel DEVtalk/AXelia als van KPMG”, besluit Maerevoet.