LOKEREN – Het Lokerse Krekels en het Roeselaarse Visix kiezen voor een strategische alliantie. Visix Invest, de holding boven Visix bvba, neemt een participatie in Krekels en Christophe Krekels, zaakvoerder van Krekels, neemt op zijn beurt een participatie in Visix. Ofte een win-win. Beide ondernemingen blijven wel zelfstandig werken onder hun eigen naam.

Krekels uit Lokeren is de referentie om merken zichtbaar te maken op locatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van promotiemateriaal voor indoor- en outdoortoepassingen, zoals tenten, (beach)vlaggen, banners en beurswanden. Krekels is de Europese marktleider in startenten en bedrukte vouwtenten.

Visix en Krekels hebben een gelijkaardig profiel. Het gamma en de klantenportefeuilles van beide bedrijven zijn echter vrij complementair: waar Visix voornamelijk actief is in het indoorsegment, met bijvoorbeeld textielframes voor beurzen en etalages, is Krekels heel sterk in producten om je merk te laten opvallen op allerlei evenementen, zoals bedrukte tenten en beachvlaggen. Samen zijn de bedrijven goed voor 48 medewerkers, een omzet van 10 miljoen euro en een EBITA van 1,5 miljoen euro.

Met de alliantie willen Krekels en Visix hun positie op de markt van visuele communicatie nog verder versterken. “Merken in de kijker zetten, daar zijn we goed in”, vertelt Jean Van Houtryve van Visix. “Dat kan gebeuren op beurzen, in de etalage, op het bedrijfsgebouw of op een evenement. Samen met Krekels gaan we nu resoluut voor internationale groei. Want visuele communicatie wordt steeds belangrijker. Onze bedrijven zijn allebei gezond en willen sterker groeien dan ze vandaag elk apart kunnen. We gaan voor schaalvergroting en doorgedreven automatisatie. Ook voor onze medewerkers en leveranciers zal deze alliantie opportuniteiten met zich meebrengen: we zullen een grotere capaciteit aankunnen en onze levertermijnen zullen nog korter worden.”

Via projectgroepen gaan Visix en Krekels nu alle aspecten van de integratie verder uitwerken, van automatisatie van de productie tot de invoering van een gezamenlijk ERP-systeem en gezamenlijke inspanningen op het vlak van aan- en verkoop, marketing en productieontwikkeling.