ERPE-MERE – Landschapsaannemer Krinkels opende zopas een nieuwe vestiging in Erpe-Mere. Het is al het zesde filiaal voor de Krinkels Groep in België. Vanuit dit depot, dat een kantoor combineert met ruimte voor het stallen en onderhouden van machines, zullen de medewerkers van Krinkels de regio Oost-Vlaanderen bedienen.

Krinkels is een belangrijke Belgische onderneming op het vlak van groenvoorziening en onderhoud. Het bedrijf zit een sterke groeifase. Peter Loyens, directeur Krinkels: “Met onze activiteit projecten bouwen we nieuwe infrastructuur voor vooral openbare besturen of projectontwikkelaars. Het gaat om het aanleggen van pleinen, parken en sportterreinen tot volledige infrastructuurwerken. In de activiteit groen onderhoud zijn we marktleider voor het onderhoud op en rond snelwegen,  gewest- en gemeentewegen, parken, pleinen, waterwegen en sportterreinen. Tot slot bedienen we met de activiteit greencare de kantoren- en vastgoedmarkt. We onderhouden tuinen rond gebouwen of winkels en verzorgen de interieurbeplanting.”

De keuze voor Erpe-Mere is niet toevallig. “We werken al een aantal jaar met een regiostructuur om dichter bij onze klanten te staan”, vertelt Peter Loyens. “Dat is een succes en daarom wilden we een uitvalsbasis voor de regio Oost-Vlaanderen. We zijn in deze regio met 50% gegroeid in de laatste drie jaar. In eerste instantie zochten we naar een centrale locatie in Oost-Vlaanderen, op de as Gent-Brussel. Zo zijn we in Erpe-Mere terechtgekomen. Een bijkomend voordeel is dat onze mensen uit deze regio minder verplaatsingen zullen moeten maken naar de operationele zetel in Londerzeel.” De andere vestigingen van de groep bevinden zich in Brussel, Londerzeel, Naninne, Gosselies en Anderlecht.

Een halve eeuw

Krinkels Groep viert in 2018 zijn 50-jarig jubileum in België. Het is nog steeds een financieel onafhankelijk familiebedrijf, dat intussen marktleider is, met ruim 530 eigen medewerkers en een jaaromzet van meer dan 90 miljoen. Daarmee houdt de ambitie niet op. “Wij willen verder groeien in nieuwe toepassingen zoals groene gevels en groendaken”, licht Peter Loyens toe. “Hiervoor werken we samen met het WTCB en de Confederatie Bouw. Wij ervaren ook een toenemende vraag van steden en gemeenten om hen te ondersteunen en bij te staan voor specifieke taken en opdrachten zoals onkruidbeheersing en boomanalyses, maar ook in het uitvoeren van courante opdrachten, zoals het maaien van bermen of het regenereren van voetbalvelden. Ook steeds meer voetbalploegen uit de eerste klasse doen een beroep op ons.”

Twintig openstaande vacatures

De groei noopt Krinkels continu om medewerkers aan te werven, zowel polyvalente als zeer gespecialiseerde, zowel laag- als hoog opgeleide, zowel groene vingers als bouwvakkers. Op dit ogenblik stelt het bedrijf in Oost-Vlaanderen bijna 90 mensen te werk. En er zijn in deze regio een twintigtal openstaande vacatures, die dringend moeten worden ingevuld voor het komende onderhoudsseizoen. Er wordt ook samengewerkt met lokale onderaannemers, die zo’n 50 extra medewerkers leveren.

Krinkels wil naar eigen zeggen actief samenwerken met onderwijsinstellingen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de noden van de bedrijven en om zo de studiekeuze van jongeren te faciliteren. “Medewerkers van morgen zitten immers nu op de schoolbanken”, zegt Peter Loyens nog. “Door de oprichting van een Krinkels Academy hebben we een samenwerkingsplatform met onderwijsinstellingen in de drie regio’s. Ons doel is om stageplaatsen aan te bieden, bedrijfs- en werfbezoeken te organiseren, gastcolleges te verzorgen en aanwezig te zijn op jobbeurzen”, besluit hij.