Kristof Braem (Medec) krijgt Blauwe Ster in Aalst

MedecElk jaar wil Jong VLD een Aalsters bedrijf  en zijn bedrijfsleider belonen met de Blauwe Ster, een prijs die wordt uitgereikt aan een Aalstenaar die zijn stad op een zeer positieve manier in de kijker zet. De prijs werd deze week al voor de negende keer uitgereikt en hij gaat naar Kristof Braem, CEO  van het groeibedrijf Medec, die eerder al werd verkozen tot VOKA-ambassadeur van Aalst.

Vorig jaar  vergaarde hij ook wat nationale bekendheid vergaarde toen hij op de nationale stakingsdag door radio en televisie werd opgevoerd als de bedrijfsleider van een onderneming waarvan de medewerkers allemaal aan de slag bleven “omdat ze nu eenmaal goed begrijpen  dat een bedrijf dat voor meer dan 95% van zijn omzet afhankelijk is van de export, het aan buitenlandse klanten niet uitgelegd krijgt dat de productie heeft stilgelegen omwille van een nationale staking.”

Het innovatieve bedrijf  Medec is een snel groeiende speler op de internationale markt.  Medec exporteert beademingstoestellen naar meer dan 70 landen. Het bedrijf maakt alles gebruiksklaar in Aalst, en zorgt voor de verkoop via de verschillende distributeurs. Medec kaapte al prijzen weg tot in New York en valt op met zijn innovatieve karakter. Zijn anesthesietoestellen bijvoorbeeld nemen de beademing van een patiënt over en ze bouwen een beveiliging in zodat de patiënt niet te veel lucht krijgt.