Kristof De Wulf houdt iedereen toekomstspiegel voor tijdens “Made in Live”

Kristof-De-Wulf_OKOmdat online en offline elkaar versterken, brengen wij navolging van de events die Made In eerder organiseerde in Antwerpen, Limburg en de Kempen, op woensdagnamiddag 28 september voor het eerst ook de  Oost-Vlaamse ondernemerscommunity samen.

Aan dit unieke evenement in de Eskimofabriek in Gent kunnen uiteraard niet alleen Oost-Vlaamse ondernemers, maar ook ondernemers uit andere regio’s deelnemen.  Het gevarieerde programma staat garant voor een heel leerrijke namiddag.

De jonge onderneemster Julie Vens–De Vos van HOOM design stelt de vraag wat een KMO en een startup van elkaar kunnen leren en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade, zal het hebben over ondernemerskansen in het buitenland.  Daan Schalck zal de strategie uit de doeken doen waarmee hij als CEO de Gentse Haven competitief houdt. Ook de Gentse schepen Tom Balthazar en Stefaan Claes van Kinepolis zijn van de partij.

De eerste spreker op 28 september is Kristof De Wulf, CEO van het Gentse marktonderzoekbureau InSites Consulting, dat wereldwijd erkenning geniet als één van de meest innovatieve marktonderzoeksbureaus ter wereld. Hij zal de deelnemers een toekomstspiegel voorhouden en aangeven hoe bedrijven kansen kunnen creëren in een snel en stek veranderende wereld.

“Ik groeide op een in een hoofdzakelijk lineaire wereld”, zegt hij, “waarin  ik op mijn maat kopieerde wat al bestond om mijn eigen toekomst uit te bouwen. Dat is allemaal vrij behoorlijk gelukt, maar ik stel vast dat de wereld waarin we vandaag leven heel erg verschillend is van die waarin ik als kind opgroeide.  Kopiëren wat goed werkte in het verleden is niet langer een optie. Ik ben ervan overtuigd dat we aanbeland zijn op een kantelpunt in de geschiedenis. Zaken die ons leven zin en betekenis geven, zoals het hebben van een job of het weten en kennen van bepaalde dingen, staan steeds meer op de helling. Dat betekent dat we heel nieuwe uitdagingen moeten durven aangaan om onszelf opnieuw uit te vinden.  Honderden startups zijn daar al mee bezig vanuit de overtuiging dat ze de wereld zullen kunnen veranderen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dergelijke ondernemende “gekken” zijn. Niet alleen voor de economie, maar de voor de maatschappij in haar geheel. Kenmerkend voor deze mensen is onder meer dat ze aanvaard hebben dat er geen absolute zekerheden meer bestaan en dat ze hun geest tijd en ruimte gunnen om te mediteren en om de zaken in helikopterperspectief te bekijken.” .

Kristof De Wulf zal één en ander nog duidelijker toelichten op 28 september. Net als de tussenkomsten van de andere sprekers, zal ook die van Kristof De Wulf bijzonder inspirerend zijn. Bovendien kunt u op 28 september netwerken met het kruim van de Oost-Vlaamse ondernemers. Kortom, Made In Oost-Vlaanderen Live op 28 september is een event dat u absoluut niet mag missen. Inschrijven kunt u via deze link: http://www.madeinlive.be/oostvlaanderen.