De 35-jarige Kristof Vandenweghe heeft familiebedrijf Bomedys uit Eke overgenomen. Het overnameproces van het bedrijf met 13 medewerkers werd extern begeleid door Baker Tilly Belgium uit Melle en Quercus Advies & Management. Bomedys is distributeur van babyartikelen en farmaceutische producten voor de apotheek, de zorgwinkel, de babyspeciaalzaak en de brede retail.

Bomedys werd begin jaren ’90 in Eke opgericht door de ouders van Xavier Van den Bossche. Toen zij kort na elkaar overleden, had hij reeds een carrièreswitch in gedachten, die volledig los stond van het familiebedrijf. De opdracht voor Baker Tilly Belgium was duidelijk. “Xavier Van den Bossche wou continuïteit in het levenswerk van zijn ouders, met behoud van de werkgelegenheid en met een nieuwe dynamiek in het bedrijf”, stelt Guy Neukermans, vennoot Baker Tilly Belgium en specialist in bedrijfsovernames. “De zoektocht naar een overnemer verliep discreet.” Baker Tilly Belgium telt 125 medewerkers en heeft kantoren in Aalst, Melle, Berlare, Zele, Brussel en Luik.

Met een TEW-diploma en 12 jaar ervaring als salesmanager en business development manager in de medische en babyartikelenindustrie, was Kristof Vandenweghe de geknipte figuur. “Ik was op zoek naar een bestaand bedrijf, waarin ik toegevoegde waarde kon leveren en nieuwe impulsen kon introduceren”, stelt Vandenweghe. Ook hij liet zich bij het overnameproces professioneel omringen, meer bepaald door Francis Callewaert van adviesbureau Quercus. De twee overnamebegeleiders lieten de deal gestructureerd verlopen, wat zorgde voor een win-win voor koper en verkoper. Xavier Van den Bossche is geen aandeelhouder meer, maar begeleidt een overgangsperiode van zes maanden, en houdt wel nog een zitje in de Raad van Bestuur.