GENT – Gentenaar en gewezen telecom consultant Kristoff Puelinckx (47) heeft met zijn bedrijf Tennium grote ambities. Hij wil gaan voor meer synergie in het professionele ATP-circuit en hoopt als management agentschap ook een aantal topspelers aan zich te kunnen binden.

Het ATP-circuit is het hoogst aangeschreven netwerk voor professionele tennissers. Er vinden jaarlijks een zestigtal ATP-tornooien plaats ergens in de wereld. Daaronder ook de zogenaamde Grand Slams (de Australian Open, Wimbledon, Roland Garros en de US Open in New York). Twee jaar terug richtte Puelinckx samen met de gewezen Franse topspeler Sebastien Grosjean een eigen bedrijf op: Tennium. Inmiddels is Tennium eigenaar van twee ATP-tornooien: dat van Antwerpen alsook een graveltornooi in Buenos Aires. In een interview laat Puelinckx verstaan dat zijn ambities verder reiken en dat hij graag nieuw toptornooien aan zijn portefeuille wil toevoegen. Hij lanceert meteen ook een open uitnodiging aan eventuele private investeerders, om mee te stappen in zijn lange termijn droom.

Tennium mikt dit jaar al op een omzet van circa tien miljoen euro. Een klein ATP-tornooi organiseren kost al snel 3 miljoen euro. Tennium houdt zijn kantoor in Barcelona, in de schaduw trouwens van Nou Camp, het iconische voetbalstadion van FC Barcelona.