Kunstverhuurbedrijf Bernice geeft bedrijven een passende look

Kunst_huren_op_Kantoor_1_Vicky_Lema21Anik Eggermont behaalde een licenciaatsdiploma in kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Na verschillende jaren actief te zijn geweest als marketingspecialiste in de FMCG-sector en als consultant te hebben gewerkt in Brussel en Amsterdam, richtte ze drie jaar geleden in Temse kunstverhuurbedrijf Bernice op. Het momentum was goed gekozen want er is in het bedrijfsleven een groeiend besef dat niet alleen de harde cijfers in de business van belang zijn, maar dat er ook oog moet zijn voor inspiratie uit andere sectoren die de creativiteit kan bevorderen.

Het bedrijf kon op basis van haar ervaring, haar uitgebreide netwerk en haar diepgaande kennis van de kunstsector een mooie groei neerzetten. “Steeds meer bedrijven beseffen het belang van kunst in het interieur. En 90% van onze klanten huren na een jaar andere kunstwerken”, zegt de zaakvoerster. “Dat is een goede zaak. Wij zijn er immers van overtuigd dat een kunstwissel goed is voor het kantoor en voor de medewerkers. Een nieuwe look brengt extra dynamiek op kantoor, geeft nieuwe inspiratie en brengt leven in de werkomgeving.”

Een ander belangrijk element dat ondernemers kan interesseren is dat de huur van kunstwerken 100% fiscaal aftrekbaar is. Bernice heeft een heel uitgebreide collectie kunst ter beschikking die niet alleen gehuurd kan worden, maar ook te koop is.

“En bedrijfsleiders die een kunstcollectie hebben opgebouwd”, zegt Anik Eggermont nog, “helpen we met hun collectiemanagement. We doen het portfoliobeheer, geven advies en logistieke ondersteuning bij inrichting en stockeren de kunstwerken volgens de regels.”