Kurt Hertogs vervoegt als nieuwe vennoot het consultingbedrijf CMAST uit Temse. Als lid van het managementteam neemt hij de functie van Chief Innovation & Operations Officer op. Hertogs zal daarbij nauw samenwerken met het CMAST-team en andere betrokken partijen om de strategie omtrent multi-partner innovatieprojecten verder te ontwikkelen en uit te voeren. Het bedrijf uit Temse is als projectmanagement- en consultancybedrijf actief in healthcare en life sciences.

Doctor in de Farmaceutische Wetenschappen Kurt Hertogs begon zijn loopbaan als onderzoeksdirecteur bij de start-ups Tibotec en Virco. Hij droeg daar actief bij tot de ontdekking en karakterisering van een breed portfolio geneesmiddelen tegen infectieziekten. Na de overname van beide start-ups door Johnson & Johnson bekleedde Hertogs diverse senior leiderschapsposities binnen Janssen Research & Development. Tot voor kort leidde hij Johnson & Johnson Innovation JLINX en was hij Johnson & Johnson Innovation Lead Benelux. Doorheen heel zijn professionele carrière, was Hertogs altijd pleitbezorger voor het bouwen van sterke allianties tussen academische onderzoek- en kennisinstellingen enerzijds en verschillende kleine en grotere industriële partners anderzijds.

“Ik heb CMAST opgericht met de bedoeling bij te dragen aan de ontwikkeling van oplossingen in de gezonheidssector die directe impact hebben op de levenskwaliteit van iedereen”, zegt ceo van CMAST Glenn Van Dael. “De visie van Kurt op hoe we nieuwe innovatieve gezondheidsoplossingen ontwikkelen vanuit een multi-partner strategisch samenwerkingsmodel, ligt volledig in lijn met de ambitie van CMAST. Wij willen namelijk als Trusted Third Party functioneren in het Life Science ecosysteem en partners begeleiden in hun zoektocht naar het ontwikkelen van innovatieve producten.”

Het projectmanagement en consultancybedrijf CMAST uit Temse werd in 2008 opgericht en heeft vestigingen in België, Duitsland, Polen en Amerika. Het bedrijf is actief in Healthcare en Liefe Sciences en telt zo’n 100 werknemers.