GENT – Deloitte heeft de lijst van 50 genomineerden voor de 2017 Technology Fast 50 bekendgemaakt. Eén voor één maken ze kans op de titel van snelst groeiende technologiebedrijf. In totaal komen er 12 genomineerden uit Oost-Vlaanderen. Onder hen ook het Gentse Docbyte.

De Deloitte Technology Fast 50 competitie is een jaarlijkse selectie van de 50 snelst groeiende en meest innovatieve technologiebedrijven met hoofdzetel in België. De Fast 50 Award wordt uitgereikt aan het snelst groeiende technologiebedrijf. De groei van het omzetpercentage van de voorbije vier jaren geeft daarbij de doorslag. De winnaar wordt op 14 november bekendgemaakt.

Onder meer Docbyte heeft een nominatie op zak. Het Gentse bedrijf helpt sinds 2006 organisaties met hun digitale transformatie. Dat doet Docbyte door organisaties te assisteren in het automatiseren en stroomlijnen van businessprocessen en door een digitale, mobiele werkomgeving te voorzien.

“Onze strategie en continue groei van de afgelopen jaren hebben onze positie in de markt versterkt. We beschouwen deze nominatie dan ook als een bevestiging dat we in de goede richting gaan”, zegt Frederik Rosseel, ceo van Docbyte.

24 procent

Met twaalf van de vijftig genomineerden heeft Oost-Vlaanderen een aandeel van 24 procent. Naast Docbyte maken ook Combell, EyeSee, In The Pocket, NGDATA, RetailSonar, Showpad en Teamleader kans op de titel. Allen zijn ze gevestigd in Gent. Daarnaast dingen ook Codit uit Ledeberg, Globis uit Erembodegem, Lansweeper uit Grembergen en ProDigest uit Zwijnaarde mee voor de prijs.

Eerder deze week werd reeds bekendgemaakt dat Appiness uit Aalst kans maakt op de Rising Star Award, een aparte categorie binnen de wedstrijd voor bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn.