L.E.T. Group krijgt bezoek van Geert Bourgeois

volvoaward-3051-2-bDiverse Oost-Vlaamse bedrijven leveren baanbrekend werk zonder daarom met grote woorden uit de schaduw te treden. Dat is bijvoorbeeld ook het geval voor L.E.T. Automotive uit Deinze dat op 15 februari terecht vereerd wordt met een bezoek van Vlaams minister president Geert Bourgeois.

Dat gebeurt naar aanleiding van het ontvangen van de “Volvo Cars Technology Award”. Deze prijs wordt door de Zweedse Volvo Cars groep jaarlijks toegekend aan een technologische ontwikkeling die het meest bijgedragen heeft tot innovatie en verbetering van de processen en producten.

Het familiaal bedrijf “L.E.T. Groep”, dat in 1967 opgericht werd door Jozef Vandewalle,is actief is op diverse technologische terreinen.

De afdeling L.E.T. Automotive levert ondermeer installaties voor het afregelen, controleren en calibreren van de lichten en de verscheidene rijhulpsensoren, zowel aan de automobielindustrie als  aan inspectiestations. Het begrijf heeft volop weten in te spelen op de snelle evolutie in de technologie van de koplampen, en de toenemende waaier van sensoren waarmee voertuigen uitgerust worden om de veiligheid te verhogen en kreeg precies daardoor een erkenning van Volvo.

Tot de klanten van het Deinse bedrijf, dat een vijftigtal hoog gespecialiseerde werknemers in dienst heeft, behoren de grootste automobielgroepen ter wereld. Het bedrijf haalt meer dan 80% van zijn omzet uit de export naar een veertigtal verschillende landen.