La Granja van Gentenaars Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens is de beste Belgische B&B in Frankrijk. Dat hebben de lezers van de gidsenreeks Logeren bij Belgen beslist. Zij beoordeelden hun vakantie bij Belgen in het buitenland in 2016 op basis van de criteria ligging, onthaal, inrichting, keuken en bezienswaardigheden in de omgeving. Zo’n 2.700 surfers brachten hun stem uit in twee categorieën: Frankrijk en Zuid-Europa.

In het landelijke departement Lot-et-Garonne, tussen Bordeaux en Toulouse, baten Patrick en Daniëlle B&B La Granja uit, een gerestaureerde boerderij met een indrukwekkende duiventoren. Om de stap naar Frankrijk te zetten, gaf Daniëlla haar kapperszaak in Drongen op. Ook Patrick had na jarenlange dienst bij De Lijn nood aan een nieuwe uitdaging. “We hebben het hier in Trentels in het betoverende landschap van Zuidwest-Frankrijk volledig naar onze zin”, zeggen ze. Naast een B&B-formule verhuurt La Granja ook twee comfortabele vakantiewoningen. Dankzij de vier kamers en een eigen zwembad zijn deze woningen voor grote gezinnen geschikt. Ook de gasten die voor de B&B-formule kiezen, kunnen in het derde zwembad van La Granja een duikje nemen.

La Bastide du Lot, eveneens in Lot-et-Garonne, van Sebastien Nolf en Charlotte Verkinderen uit Ruiselede strandt op de tweede plaats. Maison des Etoiles uit Aveyron, uitgebaat door Johan Bastiaens en Astrid Lieben uit Genk, vervolledigt de top drie. In de categorie Zuid-Europa gaat de prijs naar Casa d’Oro van de Italiaanse West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem. Gentenaars Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens ontvangen hun trofee op vrijdag 27 januari tijdens het Vakantiesalon van Antwerpen.