Landboom, specialist in boomverzorging en dochterbedrijf van Landmax uit Turnhout, heeft een afdeling in Oost-Vlaanderen geopend. Het adviesbureau voor bos-, natuur- en landschapsbeheer heeft Landboom zelf officieel in februari gelanceerd op het toekomstige hoofdkantoor in Beringen. Momenteel is het bedrijf nog in Heusden-Zolder gevestigd. Dries Van den Bossche en Steven Henderickx zijn de lokale boomverzorgers in de regio Oost-Vlaanderen.

De activiteiten van Landboom gaan van het snoeien, vellen en aanplanten van bomen, tot advies in soortkeuze, groeiplaatsverbetering, het bestrijden van ziekten en de inventarisatie. Het gaat om bomen die zowel bij particulieren in de tuin staan als om bomen langs kanalen en op dorpspleinen. “De stimulans voor onze oprichting is het verwaarloosde en soms onprofessioneel beheer van bomen in Vlaanderen”, zegt commercieel manager van Landboom Tobias Nauwelaers. “Samen met de kennis en expertise van Landmax streven we naar een geïntegreerd beheer van bomen met een snelle en kwaliteitsvolle bediening.” Landboom werkt daarbij volgens het motto Tree for Life en heeft de doelstelling om bomen op een veilige manier een zo lang mogelijk leven te geven.

Alle medewerkers hebben het certificaat van European Tree Worker of volgen een opleiding om dat diploma te verkrijgen. Het gaat om 13 medewerkers van Landboom en Landmax samen. Een European Tree Technician zorgt voor technische ondersteuning en advies. Dries en Steven behalen binnenkort hun certificaten. “Dit is voor ons een hoofdprioriteit, om de klanten de best mogelijke kwaliteit te leveren”, aldus Nauwelaers.