DENDERMONDE – Lansweeper slaat de handen in elkaar met Microsoft. De samenwerking moet de klanten van het bedrijf uit Dendermonde helpen om de waarde van hun Software Asset Management te maximaliseren.

Lansweeper kan nu de Microsoft Intelligent Asset Manager inschakelen. Daarmee kan het bedrijf het softwaregebruik van haar klanten transparanter maken en meer toegevoegde waarde voor hun Software Asset Management creëren. Software Asset Management is het complete proces rond het beheren en optimaliseren van de aankoop, het onderhoud en de implementatie van softwarepakketten binnen een organisatie.

“Wij zijn er enorm trots op dat wij met Microsoft mogen samenwerken om onze gemeenschappelijke klanten te helpen”, zegt Bart Maes, ceo van Lansweeper. “We zijn ons bewust van de cruciale rol die transparantie en betrokkenheid van de verkoper in een gezonde software supply chain spelen. We kunnen nu een uitgebreide inventaris van de volledige netwerkomgeving van onze klanten opstellen, en zetten daarmee een eerste stevige stap richting vereenvoudiging van SAM.”

Microsoft Intelligent Asset Manager

Partners en klanten van Lansweeper zullen dankzij de samenwerking gemakkelijker inventarisgegevens kunnen verzamelen en op een veilige manier delen. Het creëren van licentieposities wordt ook een stuk toegankelijker. “Tijdrovende, dure en soms vernietigende audits worden op die manier verleden tijd en men houdt meer tijd en aandacht over om klanten te helpen hun IT-infrastructuur te beheren en uit dit proces betekenisvolle inzichten af te leiden”, aldus Bart Maes.

Lansweeper biedt een gelijknamige softwareoplossing die wereldwijd bedrijven ondersteunt in het ontdekken, analyseren, controleren en coördineren van hun volledige IT-omgeving. Die oplossing wordt door meer dan 20.000 klanten gebruikt, waaronder NASA, HP en Sony.