Laroy Group zet internationale expansie voort via overname in Nederland

4ce66b29-d812-40e0-9ae0-4c47490c3dc3-largeDe pet supplies specialist Laroy Group uit Wondelgem heeft op 21 oktober een principieel akkoord bereikt rond de acquisititie van de Nederlandse groep Europet Bernina International (EBI).

Els Laroy, CEO van Laroy Group, ondertekende op de hoofdzetel van EBI in het Nederlandse Gemert het akkoord voor de overname, onder het goedkeurende oog van het management van beide bedrijven.

Europet Bernina, de succesvolle merkverdeler en – ontwikkelaar van gewaardeerde pet brands zoals Aqua Della, Heartfelt, EBI en D&D, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk, staat al jaren garant voor innovatief vermogen, creativiteit en betrouwbaarheid.

Door de overname van deze groep wordt Laroy een echte internationale speler in dierbenodigdheden die in 62 landen een omzet van 65 miljoen euro realiseert en 225mensen tewerkstelt.

Met de overname bewandelt Group Laroy voort het groeipad dat vanaf de oprichting in 1962 werd uitgezet door stichter Carlos Laroy en dat zich onder meer vertaalde in een samenwerking met Iams-Eukanuba en in de overname van eivoerproducent Cédé. Om de groei te versterken besliste het bedrijf eind de jaren negentig om niet alleen voeding te verdelen, maar ook allerlei dierenaccessoires. In 2009 werd gestart met het eigen merk Duvo+ en in 2013 volgde de overname van de Nederlandse producent Witte Molen.

“Met de nieuwe overname bevestigen wij onze ambities als internationale speler”, geeft Els Laroy nog aan.