Laroy Group uit het Oost-Vlaamse Wondelgem neemt samen met Erwin Van Tendeloo de failliete sectorgenoot Karlie Flamingo in Geel over. Van Tendeloo verkocht deze groothandel in producten voor dieren vijf jaar geleden aan het Duitse Perusa. Na een akkoord met de curator volgt er volgende week met de nieuwe vennootschap Flamingo Pet Products nv een doorstart met 70 medewerkers.

Erwin Van Tendeloo, die in 1993 het bedrijf van zijn vader had overgenomen, en Laroy Group slaan de handen in elkaar en investeren samen in het bedrijf Flamingo Pet Products NV. “Met een weloverwogen plan voor expansie en groei zijn beide investeerders er vast van overtuigd dat ze de periode van instabiliteit en onzekerheid achter zich kunnen laten. Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, zeggen de nieuwe eigenaars in een mededeling.

Flamingo Pet Products NV wordt een stand-alone bedrijf binnen de Laroy Group, waarvan de activiteiten vanuit Geel zullen worden geleid. De operationele leiding komt in handen van Guy Toremans, jarenlang COO binnen Laroy Group. Hij zal hierin bijgestaan worden door de voormalige eigenaar Erwin Van Tendeloo. Met hem komt de zoon van stichter René Van Tendeloo, die in 1972 Flamingo oprichtte, opnieuw in het bedrijf.

Laroy Group werd in 1962 door Carlos Laroy opgestart als een kleine eenmanszaak in granen en zaden. Het partnership met Iams-Eukanuba en de overname van eivoer producent CéDé zorgden voor een boost. Eind jaren 90 ging het bedrijf naast voeding ook accessoires verdelen. In 2009 werd het eigen merk Duvo+ gelanceerd. In april 2013 werd de Nederlandse producent Witte Molen overgenomen en eind 2015 volgde de overname van Europet Bernina, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.