LCL toont wat er gebeurt als de stroom uitvalt

1323941635-LCL1Tijdens de zomermaanden organiseert het PR-bureau Luna een aantal sessies die inzicht bieden in onderwerpen en thema’s die niet zo vaak aan bod komen, maar die toch erg belangrijk zijn.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we te maken krijgen met een zeer grote stroompanne?  Niet alleen met de taak waar u op dat ogenblik met uw laptop mee bezig bent, maar ook met de gigantische hoeveelheden data die opgeslagen zijn in datacentra.

“De enige manier om goed voorbereid te zijn op een power blackout, is om echt te testen of de alternatieven daarvoor echt werken”, zegt Laurens van Reijen (foto), CEO van LCL, dat datacentra heeft in Antwerpen, Diegem en Aalst. LCL trekt daarom elk jaar in al haar datacentra eens de stekker uit en wil dat ook dit jaar doen. Op 17 augustus gebeurt dat in het datacentrum in Aalst, in aanwezigheid van de pers, zodat die kan berichten over wat er precies gebeurt als een dergelijk scenario zich voordoet.”

LCL kan bogen op een jarenlange expertise in het beheren van datacenters en beschikt over een team van technische experts die instaan voor het onderhoud, de uitbating en de verdere uitbreiding. “Het runnen van een datacenter wordt steeds complexer. Wij hebben deze knowhow in huis en willen onze positie als vertrouwenspartner voor data center outsourcing op de markt versterken door onze bestaande én toekomstige klanten steeds de meest geavanceerde oplossingen aan te bieden” zegt Laurens van Reijen. “Met de simulatie van een blackout willen wij onze betrouwbaarheid nadrukkelijk in de verf zetten.”

Ook over het feit dat de  beveiliging van datacenter, zowel fysiek als qua IT-beveiliging een topprioriteit blijft. Incidenten zoals bij Brussels Airport of het bevolkingsregister, waarbij een organisatie urenlang plat ligt door een stroomstoring, tonen aan hoe belangrijk veiligheid en redundantie zijn. Het toenemende gebruik van clouddiensten maakt ook databeveiliging een nog heter hangijzer is dan het al was.