GENT – In de Koestraat in het centrum van Gent heeft Le Creuset een nieuwe brandstore geopend. Dat brengt de teller voor de fabrikant van gietijzeren kookgerei op drie, nadat eerder filialen in Brussel en Antwerpen werden geopend.

Hoewel het assortiment van Le Creuset in verschillende kookwinkels verkrijgbaar is, opent het bedrijf toch filialen waarin enkel en alleen het eigen merk verkocht wordt. De eerste Belgische winkel opende al in 2015 in Antwerpen. Nadien volgde Brussel en nu is Gent aan de beurt. Daar werd een filiaal van zo’n 60 vierkante meter geopend. Het volledige assortiment staat er uitgestald.

“Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis knowhow”, vertelt Ariane Dumortier, country manager Belux van Le Creuset. “Ze vormen absoluut geen concurrentie voor de bestaande winkels die zich specialiseren in de verkoop van kookgerei. Op deze manier willen we vooral ons merk versterken.”

Merk met geschiedenis

Le Creuset staat bekend voor zijn geëmailleerd gietijzeren kookgerei dat sinds 1925 geproduceerd wordt. De productie vindt nog steeds plaats in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in het Franse Picardië waar de productiecapaciteit dankzij het bouwen van een nieuwe fabriek steeds groeit.

Vandaag is Le Creuset met zijn producten aanwezig in meer dan 60 landen wereldwijd. Hoewel het bedrijf blijft innoveren en verrassen met nieuwe kleuren, blijft de ronde braadpan in kersenrood de absolute bestseller.