Voluit ademen is voluit ondernemen en leven. Dat is het uitgangspunt en het mantra van Leading by Breathing. “We maken gemiddeld maar voor 30 procent gebruik van ons volledig ademstelsel en dus ook van ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele vermogen”, vertelt zaakvoerder Stephan Van Eesbeek. “Bedrijfsleiders bewust maken van de manier waarop zij ademen en hen begeleiden in het voor de volle 100 procent benutten ervan, dat is de core business van Leading by Breathing.

Volgens Stephan Van Eesbeek zijn de resultaten van een begeleiding zonder meer ingrijpend. Een betere fysieke gezondheid, mentaal-emotioneel meer in balans en een sterkere verbinding met de leiderschapskwaliteiten en met het visionair vermogen. Tijdens de coachings, trainingen, workshops en lezingen wordt de unieke “3 in 1”-combinatie van gesprek, lichaamswerk en ademwerk gebruikt. “Dit is een vernieuwende en grensverleggende aanpak binnen de sector”, aldus Van Eesbeek. “Daarom heb ik bewust gekozen om mezelf en Leading by Breathing aan een externe controle te onderwerpen. Op die manier wordt de professionaliteit qua kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en andere parameters in kaart gebracht.”

Die analyse loont nu want Leading by Breathing kreeg na het bezoek van een externe auditor het Qfor-kwaliteitslabel met een klanttevredenheidsscore van meer dan 80 procent. Het Qfor-kwaliteitslabel geldt als dé kwaliteitsmaatstaf in de learning en consulting wereld. Dankzij de Qfor-erkenning weet de klant dat ze in zee gaat met een professionele organisatie. “Ik ben heel blij met dit objectief en betrouwbaar kwaliteitslabel”, aldus de zaakvoerder. “Het stimuleert mij om verder een topservice op maat van de klant te blijven leveren.”

Stephan Van Eesbeek besloot in 2015 om zijn sessies rond ademhalingstechnieken professioneel uit te bouwen en met succes. Hij is slager van opleiding en afkomstig uit een slagersfamilie. Enkele tegenslagen in het leven, zoals de dood van zijn partner, sterkten hem om op zoek te gaan naar de “interne mens”. Leading by Breathing is operationeel vanuit Sint-Amandsberg en kan al een waslijst aan mooie referentie voorleggen.