Ledent Touw neemt sectorgenoot over

ledentTouwproducent en -leverancier Ledent Touw uit Hamme neemt de sourcingactiviteiten over van zijn leverancier en sectorgenoot Twinetex uit Temse.

Ledent Touw is in België de martkleider voor het leveren van kwalitatieve touwen aan zowel retail (bouw, DHZ, tuin- en outdooractiviteiten) als industrie (o.a. bouw-, vlees-, tuinbouwindustrie).

Naast de eigen productie van kwalitatief katoentouw in de vestiging in Hamme beschikt de firma over een breed netwerk van Europese en wereldwijde producenten om een breed en gespecialiseerd assortiment van touw, ficelle en toebehoren aan te bieden aan zowel de retailers als aan professionele grootverbruikers in bijvoorbeeld landbouw of industrie.

Ledent Touw werd begin 2015 overgenomen door Wilfried Baeten en Silvie Goeminne, een jong en dynamisch ingenieurskoppel. Sindsdien is de omzet met 30% gegroeid tot boven de 5 miljoen euro. Deze omzet wordt gerealiseerd met een 25-tal mensen.

Twinetex is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van vlaskoord en voedselgecertifieerd touw. De overname van dit handelsfonds betekent opnieuw een omzettoename van 25% voor Ledent Touw.

Met deze overname streeft Ledent Touw naar schaalvoordelen en groei binnen Europese markten. Twinetex is namelijk actief in een groot deel van Europa. Ledent Touw zal daar nu ook zijn andere touwproducten kunnen voorstellen.