Leerlingen Dendermondse school tonen dat Vlaams ondernemerschap toekomst heeft

team-ibike
Boost voor sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemerschap zint in de lift en ook bij de Vlajo Mini-ondernemingen zijn bijzondere sociale initiatieven te vinden. Bij het omtoveren van de oude fietsen krijgt iBike hulp van het OCMW om de nodige herstellingen uit te voeren. De samenwerking met het OCMW vormt immers een belangrijke sociale schakel binnen het project dat zo sociale tewerkstelling stimuleert. Naast het technisch in orde brengen van de tweedehandsfietsen krijgen ze eveneens een nieuw kleurtje aangemeten waarmee iBike een statement wil maken tegen de vervuilende wegwerpmaatschappij. De jury prees het concept van de  sociale mini-onderneming waarbij sociale innovatie, betrokkenheid en creativiteit hand in hand gaan.

Erkenning

“Na onze Vlaamse overwinning geloofden we er echt in. Deze tweede plaats is een dikke pluim voor heel het team. We hebben veel tijd en energie in het project gestoken, maar de erkenning ervoor maken het dubbel en dik waard.   Met ons simpel idee willen wij mensen aanzetten om hun fiets nog meer te gebruiken. Het Social Enterprise Programma was voor ons allen een onvergetelijke ervaring”, aldus een uitgelaten Ellen Vereecken, van iBike.

Eén vijfde van deelnemende studenten wordt ondernemer

“Jonge mensen hebben vaak heel goede ideeën. Hen echte mondiale uitdagingen voorschotelen en hen de mogelijkheid geven waarde voor anderen te creëren is een unieke ervaring. We weten dat ten minste 20% van deelnemende studenten later ondernemers zullen worden dankzij programma’s zoals SEP. De opgedane kennis en vaardigheden is belangrijk voor hun toekomst, welke weg ze later ook inslaan,” aldus Caroline Jenner, CEO, JA-YE Europe.