Letters & Co levert boeken met de boekfiets

achrisverheckenDrie jaar geleden begonnen Chris Verhecken en zijn echtgenote Lies Scheerlinck vlak naast de kerk op de markt van Deinze met de boekhandel Letters & Co, die tegelijk ook een koffiebar is. “Mijn motto is dat lezen nog altijd een belevenis is. Ik probeer de slogan “lezen is beleven”, dan ook zoveel mogelijk in de praktijk te brengen met allerhande initiatieven.”

Lezers kunnen bij Letters & Co hun bevindingen met elkaar delen, boekvoorstellingen en lees-en signeersessies van auteurs bijwonen, werk van lokale kunstenaars bekijken tijdens tijdelijke tentoonstellingen of gewoon gezellig al lezend genieten van een kop koffie, een biertje of een glas cava. Letters & Co heeft een ruim aanbod kinder-en jeugdboeken en romans maar ook een assortiment gadgets die op één of andere manier in verband staan met boeken.

Het concept van Chris Verhecken valt trouwens ook op in het straatbeeld van Deinze, aangezien hij bestellingen van klanten met een blauwe…. boekfiets levert. “Driekwart van mijn klanten komen uit Deinze zelf, zodat ik gemakkelijk, snel en ecologisch verantwoord hun bestellingen kan leveren.”

De derde verjaardag van de boekhandel wordt op 17, 18 en 19 oktober gevierd met onder meer een lezing van Leo Bormans over zijn nieuwe boek Geluk voor kinderen en een aantal workshops.

copyright foto : Erwin Meynsberghe