Zo’n 300 exposanten die producten en diensten leveren aan de zorgsector, verzamelen de komende dagen in Flanders Expo voor de vakbeurs Health&Care. Tientallen innovaties, zoals meubelen die aangepast zijn aan senioren, virtual reality in de zorg of andere toepassingen om de efficiëntie van de medewerkers te verhogen, wijzen op de opportuniteiten van creatief ondernemerschap als toeleverancier van deze snelgroeiende sector.

Health&Care is een tweejaarlijkse vakbeurs waar zo’n 6.000 zorgprofessionals, van verpleegkundige tot beleidsmaker, worden verwacht. Ze kunnen er drie dagen lang kennismaken met het aanbod van 300 exposanten die er de allernieuwste snufjes voorstellen. Zo zijn er bijvoorbeeld de stijlvolle beschermende mutsen van Ribcap, die eveneens werden genomineerd voor de innovatie award van HEALTH&CARE 2018. Het Oudenaardse Care Comfort is dan weer koploper in het aanbieden van diverse alternatieven voor fixatie met bijvoorbeeld een zitzak die de patiënt helemaal kan omarmen. 

De trends worden niet alleen op de stands getoond, maar ook toegelicht in een uitgebreid seminarieprogramma. Bezoekers krijgen er een antwoord op de vraag hoe de zorg evolueert en hoe de zorgmedewerkers zich daarbij voelen. De personeelsproblematiek is het centrale thema van de beurs. De werkomgeving van de toekomst, die nodig is om nieuwe werknemers aan te trekken en bestaande te houden, wordt één van de blikvangers op Health&Care.

Er wordt tevens ingezet op beleving. Wie dat wenst kan met een VR-bril een kijkje nemen in de wereld van patiënten met dementie, deelnemen aan een kookatelier voor mensen met tremor of de designmeubelen voor senioren van de Belgische designer Axel Enthoven bewonderen.