Verdienstelijke ondernemers worden op vrijdag 17 maart door hun collega’s tijdens De Nacht van de Kmo in de bloemetjes gezet aan de hand van zes awards. In de categorie meest belovend bedrijf van het jaar behoort Biolectric uit Temse tot de genomineerden. Het Gentse Teamleader maakt dan weer kans op de award starter van het jaar. Tijdens de feestelijke avond wordt ook de figuur van het jaar in de kijker gezet, net als het exporterend bedrijf, het idee en de uitspraak van het jaar.

Biolectric maakt kans op de trofee van meest belovend bedrijf van het jaar. Het bedrijf uit Temse bestaat sinds 2011, en maakt en installeert biogasinstallaties die op basis van bedrijfseigen mest groene energie maken. Vandaag verdeelt Biolectric zijn product in een tiental landen. De prijs van starter van het jaar is mogelijks weggelegd voor Teamleader uit Gent, dat eveneens in 2011 werd opgericht. Het bedrijf ontwikkelt gebruiksvriendelijke crm-software en biedt zo een complete oplossing voor het beheer van administratie. Teamleader is één van de toonaangevende start-ups in de technologie voor online marketing en communicatie via nieuwe media.

De organisatie van De Nacht van de Kmo valt in handen van vzw Kmo Promoties, die met het event industriëlen, managers, bedrijfsleiders, vrije beroepen en kmo’s een positieve uitstraling willen geven. “Welvarende ondernemingen zijn de toekomst van de welvaart en de tewerkstelling in ons land. Laat ons dergelijke ondernemingen aanmoedigen”, zegt voorzitter van Kmo Promoties Freddy Michiels. Iedereen die een plaats voor De Nacht van de Kmo in het Antwerpse Hilton Hotel bestelt, ontvangt per categorie een stemformulier. Zij bepalen de uiteindelijke winnaars, door het formulier voor 10 maart in te dienen.